Nieuws

Yaya Touré keert terug op de Engelse voetbalvelden als jeugdtrainer van Spurs

Yaya Touré keert terug op de Engelse voetbalvelden als jeugdtrainer van Spurs

26-07-2022 16:17 Laatste update: 16:17
1

Yaya Touré keert terug op de Engelse voetbalvelden als jeugdtrainer, meldt The Guardian.  De voormalig sterspeler van onder meer FC Barcelona en Manchester City gaat aan de slag in de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur.

Touré wordt Academy Coach in Noord-Londen. Hij gaat fulltime aan de slag in de jeugopleiding van Tottenham. Zo zal de Ivoriaan een eigen jeugdelftal onder zijn hoede krijgen en gaat hij in de tussentijd zijn trainerspapieren proberen te behalen. Touré deed in de nabije jaren ervaring op in het trainersvak bij Queens Park Rangers en de Oekraïense ploegen Olimpik Donetsk en Akhmat Grozny.

In 2019 hing het Ivoriaanse voetbalicoon zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Hij speelde achtereenvolgens voor SK Beveren, Metalurg Donetsk, Olympiakos Piraeus, AS Monaco, Barcelona en Manchester City. Bij laatstgenoemde club stond Touré acht seizoenen onder contract en groeide hij uit tot een clubicoon. De 39-jarige Ivoriaan legde met The Citizens drie keer beslag op de Premier League. Daarnaast speelde hij ruim driehonderd officiële wedstrijden voor de club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!