Transfernieuws

Update: ex-PSV'er Scamacca maakt officieel de overstap naar West Ham United

Update: ex-PSV'er Scamacca maakt officieel de overstap naar West Ham United

26-07-2022 23:50 Laatste update: 27-07-2022 08:01

Gianluca Scamacca heeft zijn medische test bij West Ham United succesvol afgelegd, meldt Fabrizio Romano. De voormalig spits van onder meer PSV en PEC Zwolle zal dinsdagavond een meerjarig contract ondertekenen.

Romano schrijft dat West Ham bezig is met de 'final steps', waardoor de deal op zeer korte termijn beklonken zal worden. Scamacca zal voor 36 miljoen euro US Sassuolo verlaten voor een Premier League-avontuur. Volgens de Italiaanse sportjournalist pakt West Ham na deze transfer meteen door. Naar verluidt gaan de Engelsen er alles aan doen om ook Filip Kostic naar de Premier League te halen.

Sassuolo-voorzitter Giovanno Carnevali bevestigde de transfer onlangs. "Er is een akkoord bereikt met West Ham. Het gaat om een bedrag van 36 miljoen euro plus zes miljoen euro aan bonussen. We hebben ook een doorverkoopclausule bedongen van tien procent", aldus Carnevali tegenover Corriere dello Sport. 

Dit is positief nieuws voor PSV, aangezien de Eindhovenaren destijds een doorverkooppercentage van tien procent hebben bedongen. Dit betekent dat PSV vierenhalf miljoen euro zal ontvangen door de overstap van Scamacca naar West Ham United.

Update: Gianluca Scamacca maakt officieel de overstap van Sassuolo naar West Ham United, meldt de Premier League-club via zijn officiële kanalen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!