Nieuws

Ex-ploeggenoot haalt uit naar Neymar: 'Hij is zijn magie in Parijs verloren'

Ex-ploeggenoot haalt uit naar Neymar: 'Hij is zijn magie in Parijs verloren'

26-07-2022 14:18

Thomas Meunier is erg kritisch op Paris Saint-Germain en voormalig ploeggenoot Neymar. De Belgische rechtsback van Borussia Dormund laat weten dat hij van mening is dat de Braziliaanse baltovenaar zijn 'magie' is verloren.

"Ik moet toegeven dat ik een grote fan van Neymar was toen hij bij FC Barcelona speelde", zegt Meunier in een interview met Kicker. "Hij was verantwoordelijk voor de geweldige comeback in de kwartfinale van de Champions League (6-1 overwinning van Barcelona tegen PSG, red.). Mocht ik tien jaar oud zijn, had ik een poster van hem in mijn slaapkamer gehad. Maar naar mijn mening, verloor hij zijn magie in Parijs."

De Belgisch international haalt ook uit naar PSG. "In Parijs werd ik buitenspel gezet door Leonardo, destijds sportief directeur, omdat ik mijn contract niet wilde verlengen", vertelt hij. "Alles gebeurde zonder mij tot aan de Champions League-finale, zelfs als ik het verdiende om te spelen."

Meunier laat weten dat hij het privé ook zwaar had in Frankrijk. "Het was niet gemakkelijk om Parijs te verlaten. Mijn vrouw, mijn kinderen en ikzelf hielden allemaal van de stad. Het was moeilijk om te vertrekken. Ik voetbal omdat ik van het spelletje hou, maar toen ik in 2020 bij Dortmund aankwam had ik een aantal moeilijke maanden achter de rug", besluit de rechtsback van Dortmund.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s