Transfernieuws

'Nieuwe gegadigde voor linksbackpositie: Feyenoord hakt knoop binnen 24 uur door'

'Nieuwe gegadigde voor linksbackpositie: Feyenoord hakt knoop binnen 24 uur door'

26-07-2022 12:55 Laatste update: 13:52
1

Feyenoord is nog altijd op zoek naar een linksback om de naar Manchester United vertrokken Tyrell Malacia op te volgen. In die zoektocht zijn de Rotterdammers nu uitgekomen bij de Engelse FC Volendam-verdediger Derry John Murkin.

De Engelsman staat nog onder 2023 onder contract bij Het Andere Oranje, waardoor de hoofdprijs niet op tafel moet worden gelegd. 'Feyenoord hakt binnen 24 uur een knoop door', weet het doorgaans betrouwbare 1908 te melden. Volgens het medium komt de naam uit de koker van Sipke Hulshoff, die hem nog kent uit zijn tijd bij FC Volendam.

De 22-jarige Engelsman speelt al zijn gehele loopbaan voor FC Volendam. Voor de ploeg uit het vissersdorp speelde hij tot dusver 58 duels in de Keuken Kampioen Divisie. De wingback blinkt uit door zijn aanvallende bijdrages: op het tweede niveau van Nederland trof hij negen keer doel en gaf hij maar liefst achttien assists. Transfermarkt schat zijn marktwaarde in op een bedrag van 275 duizend euro. Het is niet bekend welk bedrag de club uit de Maasstad gaat betalen.

Eerder passeerden al de nodige namen in Rotterdam-Zuid de revue. Onder meer Joshua Brenet, Ian Maatsen, Mykola Matvienko en Dávid Hancko werden gelinkt aan een overstap naar Rotterdam, maar om diverse redenen kwamen de linksbenige verdedigers niet naar De Kuip.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!