Transfernieuws

'Mulder gaat na Heerenveen-vertrek aan de slag in Denemarken'

'Mulder gaat na Heerenveen-vertrek aan de slag in Denemarken'

26-07-2022 11:29

Erwin Mulder is hard onderweg naar het Denemarkse Aarhus GF. De 33-jarige sluitpost vertrok onlangs bij SC Heerenveen en gaat in Denemarken de strijd aan met Jesper Hansen. 

Dat meldt het Deense Ekstrabladet. Mulder doorliep de jeugdopleiding bij Vitesse en Feyenoord en wist in 2007 door te breken bij de Rotterdammers. In 2017 vertrok Mulder transfervrij naar Swansea City. Drie jaar later keerde Mulder terug naar de Eredivisie om bij Heerenveen onder de lat te gaan staan. Na twee seizoenen liep het contract van Mulder af en besloot Heerenveen dat de samenwerking daarmee ten einde kwam.  

Volgens het Deense medium wordt dat dus Aarhus. De club is dicht bij het vastleggen van de 33-jarige Nederlander, die de strijd moet aangaan met de 37-jarige Hansen.  Het zou gaan om een contract van één of twee jaar. In totaal stond Mulder 240 wedstrijden op doel in de Eredivisie. Volgens Ekstrabladet zal Mulder een flink salaris opeisen vanwege zijn ervaring en transfervrije status. Daarmee is de verwachting dat de Nederlander de strijd zal aangaan als eerste keus bij de club. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!