Nieuws

'Sinds mijn komst van Ajax duidelijk dat dit een stap naar een topcompetitie is'

'Sinds mijn komst van Ajax duidelijk dat dit een stap naar een topcompetitie is'

26-07-2022 07:33 Laatste update: 07:34

Ajax speelt dinsdagavond een benefietwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk om geld op te halen voor Oekraïense slachtoffers van de oorlog die in het land woedt. Oud-Ajacied Lassina Traoré is niet verrast over het initiatief van de Amsterdammers en bewaart nog altijd warme herinneringen aan zijn periode in Amsterdam. Daarnaast gaat de spits in gesprek met De Telegraaf onder meer in op de situatie in het land van zijn werkgever en zijn toekomstplannen.

Traoré stapte in 2021 over naar de Oekraïense topclub en was direct flink op dreef. In veertien officiële duels - gemeten over alle competities - was het negen keer raak, totdat hij in het duel met Internazionale zijn kruisband afscheurde. Vervolgens zat de Burkinese spits diep in de put. "Als je als jonge speler in een nieuw vreemd land komt en zo’n tegenslag krijgt te verwerken, ben je verdrietig en voel je je eenzaam", vertelt Traoré aan De Telegraaf.

Voor zijn herstel keerde Traoré terug naar Amsterdam, waar hij onder begeleiding van Joep Beerepoot aan zijn herstel werkt. Toen Rusland Oekraïne begon te annexeren, was de aanvaller zodoende nog in Nederland. "Ik was in Amsterdam. Via alle nieuwszenders heb ik geprobeerd op de hoogte te blijven. Bovendien ging het op dat moment even niet om mij, maar was ik in gedachten bij het Oekraïense volk."

Toch zit een overstap naar een topcompetitie in zijn hoofd. "Natuurlijk heb ik dromen en is sinds mijn komst van Ajax duidelijk dat dit een tussenstap naar een topcompetitie moet zijn. Ik sta daar zeker voor open. Maar ik vind het nu niet het moment om erover te praten, omdat de mensen bij Shakhtar nu wel iets anders aan hun hoofd hebben en ik me volledig op de laatste fase van mijn revalidatie richt."

Het weerzien met zijn voormalig broodheer komt te vroeg. Het doet Traoré goed dat de Amsterdammers een dergelijke actie op touw hebben gezet. "Dat vind ik fantastisch en is voor mij tekenend voor de warmte die ik bij Ajax heb ervaren. Voetbal lijkt voor een voetballer het allerbelangrijkste op aarde, maar er is veel meer. Het is mooi dat Ajax oog heeft voor de mensen die het op dit moment zo zwaar hebben." De aftrap van het duel in de Johan Cruijff ArenA is dinsdag om 20.00 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!