Transfernieuws

'Vitesse heeft voormalig Feyenoord-topscorer op het oog als opvolger van Openda'

'Vitesse heeft voormalig Feyenoord-topscorer op het oog als opvolger van Openda'

25-07-2022 22:27

Vitesse heeft Nicolai Jörgensen op het oog. De oud spits van Feyenoord zou concrete belangstelling genieten van de Arnhemmers, die in hem de opvolger zien van de naar Club Brugge vertrokken Loïs Openda.

Jorgensen heeft sinds een aantal weken de transfervrije status nadat zijn contract werd ontbonden bij FC Kopenhagen. De Deense kampioen gaf aan ‘andere competienties’ te zoeken. Daar wil Vitesse nu van profiteren, bevestigt de spits ook zelf.

''Ik heb ook iets over Vitesse gehoord'', vertelt Jörgensen in gesprek met Bold. ''Het zou best een mogelijkheid kunnen zijn, maar tot nu toe heeft het nog niet tot iets geleid. Nu zijn we het gezin in korte tijd drie keer verhuisd, dus ik zou graag ergens heen gaan waar ik wat stabiliteit kan krijgen.''

"Ik sta open voor alle mogelijkheden die komen, maar ik wil graag de tijd nemen'', aldus Jørgensen, die toch één mogelijkheid uitsluit. Hij wil niet meer aan de slag in zijn geboorteland. ''Het is niet direct mogelijk om naar een andere club in Denemarken te gaan. Ik ben zo'n grote Kopenhagen-fan, dat is gewoon mijn club.''

Jorgensen werd weliswaar kampioen in Denemarken, maar beleefde een seizoen dat hij snel wil vergeten. De spits scoorde slechts één keer in negen wedstrijden. Na zijn debuutseizoen bij Feyenoord waarin hij kampioen werd en 21 keer scoorde in 32 wedstrijden, werd hij nooit meer de oude.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!