Nieuws

Kraay jr. zag 'geweldige' Leeuwin: 'Kunnen veel Eredivisiekeepers wat van leren'

Kraay jr. zag 'geweldige' Leeuwin: 'Kunnen veel Eredivisiekeepers wat van leren'

25 juli - 22:14
0

De Oranje Leeuwinnen dropen afgelopen zaterdag verslagen af na de verliespartij tegen Frankrijk (0-1) in de kwartfinale van het EK. De hoge verwachtingen werden niet waargemaakt, maar dat gold niet voor iedereen. Daphne van de Domselaar – de stand-in van keepster Sari van Veenendaal – wist de Nederlandse harten te veroveren, zo ook die van Hans Kraay jr.

Daph-ne-van-Domselaar. Die pakt een hoge bal, iets waar veel Eredivisiekeepers wat van kunnen leren. Die heeft reflexen, die is rustig, heeft veilige handen en is de beste voetbalster van alle verdedigers”, zegt Kraay bij Voetbalpraat op ESPN. “Het einde van het tijdperk Sari van Veenendaal, zij is geweldig”, luidt de conclusie van de analist.

“En ze kan springen”, voegt collega-analist Marciano Vink eraan toe. “Ze komt van de grond, dat vind ik echt fantastisch”, aldus de analist, die er nog een ‘nieuwe’ Leeuwin bovenuit zag steken. “In de wedstrijd dat ze speelde, zag je iets van techniek, talent. Waarom moest die dan weer gelijk plaatsmaken en weer op de bank zitten”, besluit hij. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie