Opinie

Frenkie uit beeld bij United? 'Een transfersoap die zijn weerga niet kent'

Frenkie uit beeld bij United? 'Een transfersoap die zijn weerga niet kent'

25-07-2022 17:08 Laatste update: 17:17

Frenkie de Jong is nog altijd speler van FC Barcelona. In de VoetbalNieuws-podcast The King of Manchester gaan presentator Danny Vos en redacteur Tom Dieleman in op de transfersoap rond de Nederlander en wordt een alternatief besproken: SS Lazio-middenvelder Sergej Milinković-Savić.

De situatie waarin De Jong zich bevindt, is bekend: Barcelona en Manchester United zijn akkoord over een transfersom van 85 miljoen euro. Er is echter één probleem: het liefst blijft de international gewoon bij de Blaugranas. Maandag werd duidelijk dat De Jong een onderhoud heeft gehad met trainer Xavi Hernández om zijn situatie te bespreken. "Het laatste nieuws is dat Barcelona niet van Frenkie de Jong afwil", zegt Vos. "Ten Hag is er nu wel een beetje klaar mee en heeft zoiets: 'Dan maar niet.'"

"Dat is op zich wel logisch", reageert Dieleman. "De president van Barcelona, Joan Laporta, zei zondag nog: 'We houden van Frenkie.' Hij noemde hem een belangrijke speler. Eerst wees alles erop dat hij weg moest en nu mag hij weer blijven. Het is een transfersoap die zijn weerga niet kent." Volgens diverse Britse tabloids wordt de focus nu verlegd naar Milinković-Savić.

"Een veelzijdige speler die zowel als controleur als verdedigende middenvelder uit de voeten kan. Hij laat zich vooral heel erg gelden met zijn scorend vermogen", zegt Dieleman. De statistieken onderschrijven die uitspraak: in het afgelopen Serie A-seizoen was de Serviër goed voor elf doelpunten in 37 wedstrijden. "Als je Fred en McTominay hebt, wil Ten Hag wellicht een middenvelder met scorend vermogen ernaast." Het contract van Milinković-Savić bij Lazio loopt tot medio 2024. Goedkoop is hij allerminst: Transfermarkt schat zijn marktwaarde in op zeventig miljoen euro.

The King of Manchester is een productie van VoetbalNieuws. In deze podcast wordt wekelijks de actualiteit besproken rondom Manchester United met in het bijzonder aandacht voor Erik ten Hag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!