Nieuws

Kogel door de kerk: Gerrard officieel nieuwe hoofdtrainer Aston Villa

Kogel door de kerk: Gerrard officieel nieuwe hoofdtrainer Aston Villa

11-11-2021 15:06

Aston Villa bevestigt: Steven Gerrard is de nieuwe manager van de Engelse club. De Liverpool-icoon neemt het roer over van Dean Smith, die afgelopen weekend wegens tegenvallende prestaties op straat werd gezet.

Gerrard heeft een contract tot medio 2025 getekend in Birmingham. Aan hem de taak om de weg omhoog in te zetten met The Villans dat met tien punten uit elf wedstrijden een moeizame seizoensstart beleven. Gerrard komt over van Rangers FC, waar hij drieënhalfjaar hoofdtrainer was. Met de Schotse club pakte de Engelsman de eerste landstitel in tien jaar tijd.

Algemeen directeur Christian Purslow reageert op de aanstelling. "Aston Villa is blij met de aanstelling van Steven. Na zijn geweldige spelerscarrière leerde hij het vak bij Liverpool en nam hij in 2018 de dappere stap om zichzelf te testen bij Rangers. Daar heeft hij indrukwekkend gepresteerd."

Volgens Engelse media gaat er vijf miljoen euro gemoeid met de transfer van Gerrard, dat in Schotland nog een contract had tot medio 2023. "Dit is een club met een rijke historie en ik ben ongelooflijk blij om hier aan de slag te gaan als trainer", zijn de eerste woorden van Gerrard als trainer van Aston Villa.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!