Nieuws

'PSG haalt derde zomerse aanwinst op bij RB Leipzig voor twaalf miljoen euro'

'PSG haalt derde zomerse aanwinst op bij RB Leipzig voor twaalf miljoen euro'

25-07-2022 14:49

Paris Saint-Germain gaat zich versterken met Nordi Mukiele. De Franse rechtsback wordt overgenomen van RB Leipzig. Het nieuws wordt gebracht door transferspecialist Fabrizio Romano.

De initiële transfersom voor de vleugelverdediger bedraagt twaalf miljoen euro. Door middel van bonussen kan het bedrag nog eens met vier miljoen oplopen. Die Roten Bullen en de Parijzenaren bereikten zaterdag al een akkoord omtrent de overgang van de 24-jarige back.

Na Vitinha (FC Porto) en Hugo Etikite (Stade de Reims) wordt Mukiele de derde aanwinst van deze transferperiode. Er ligt voor hem een contract klaar tot medio 2027. De nieuwe PSG-coach Christophe Galtier sorteerde alvast voor op zijn komst het afgelopen weekend. Hij hintte op de komst van een nieuweling.

Tegenover de komst van het drietal mogen de nodige spelers vertrekken bij de Franse grootmacht. Galtier wil met een kleinere selectie werken. Onder meer Georginio Wijnaldum (hard op weg naar AS Roma) en Julian Draxler mogen vertrekken uit het Parc des Princes.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!