Nieuws

Benita 'supertrots' op Feyenoord-basisdebuut ondanks nederlaag tegen Lyon

Benita 'supertrots' op Feyenoord-basisdebuut ondanks nederlaag tegen Lyon

25-07-2022 13:22
1

Mimeirhel Benita heeft zondag zijn basisdebuut voor Feyenoord in het traditionele openingsduel in De Kuip gemaakt. Alhoewel de wedstrijd tegen Olympique Lyon eindigde in een 0-2 nederlaag, kijkt de rechtsachter met trots terug op zijn optreden.

"Ik ben supertrots op mijzelf dat ik hier bij ben en nu ook mijn eerste wedstrijd in de basiself heb gespeeld" reageert Benita tegenover Feyenoord TV. De rechtsback maakte een goede indruk en kreeg de supporters meermaals op de banken. "Ik heb een goede wedstrijd gespeeld vandaag, denk ik. Alleen maar op naar meer", vervolgt Benita.

Het vertrouwen in de vleugelverdediger is groot. Feyenoord brak het contract met de talentvolle back open en verlengde tot de zomer van 2025. Twee jaar geleden speelde Benita nog als vleugelaanvaller. In de jeugd stond hij te boek als een talentvolle, rappe rechtsbuiten. Op achttienjarige leeftijd maakte de jeugdspeler al zijn debuut in de Conference League tegen IF Elfsborg. Gedurende het afgelopen seizoen maakte Benita vooral zijn minuten in het beloftenelftal van de Rotterdammers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!