Nieuws

Wrijving tussen Parsons en speelsters: 'We moeten altijd van eigen kracht uitgaan'

Wrijving tussen Parsons en speelsters: 'We moeten altijd van eigen kracht uitgaan'

25 juli - 07:46
0

De Oranje Leeuwinnen werden zaterdag uitgeschakeld op het EK Vrouwen door het veel sterkere Frankrijk. Daarmee completeert bondscoach Mark Parsons zijn eerste grote toernooi enigszins teleurstellend. De Engelsman hanteert een andere voetbalfilosofie dan zijn speelsters en dat zorgt voor wrijving. 

Na afloop van het duel stonden de Oranje Leeuwinnen de pers te woord en het onderwerp 'Mark Parsons' werd meermaal naar voren gebracht. "Wat ik geleerd heb van de bondscoach? Daar ga ik over nadenken", zei Daniëlle van de Donk, opgetekend door het Algemeen Dagblad. Jill Roord wist het ook niet helemaal. "Ja, eh... dat vind ik een lastige vraag."

Parsons schoof in het toernooi veel met Roord en Van de Donk en paste zich vaak aan de tegenstander aan. Volgens de twee Leeuwinnen is dat niet waar de kracht van Oranje ligt. "Niet het voetbal waar wij zo trots op waren. Met vlagen zit het er wel in", erkent Van de Donk. Parsons zegt zelf voor aanvallend voetbal te staan, maar dat kan Van de Donk niet zien. "Misschien hebben we daarin net een iets andere optiek."

Nederland liet Frankrijk lange tijd het spel maken en werd daardoor overlopen. Volgens de speelsters is het tactische plan van Parsons mislukt. "Ik vind dat je altijd moet uitgaan van eigen kracht. Je moet geloven in wat je kán", stelt Van de Donk. Roord beaamt dat: "Ik ben van mening dat als je gaat voetballen, je gewoon kans hebt. Dat zag je zeker in de tweede helft terug tegen Frankrijk. We zijn hartstikke goed als we gaan voetballen. Doe je dat niet, dan krijg je het lastig. Dat geldt voor elke wedstrijd", besluit de Oranje Leeuwin. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie