Nieuws

De Ligt: 'Hij is de enige die zeker is van zijn plek in de verdediging bij Oranje'

De Ligt: 'Hij is de enige die zeker is van zijn plek in de verdediging bij Oranje'

24-07-2022 15:07

Matthijs de Ligt denkt dat alleen Virgil van Dijk zeker is van een plek in de verdediging van het Nederlands elftal. De aanwinst van Bayern München weet dat hij zal moeten presteren om een basisplaats af te dwingen.

"De enige die zeker is van zijn plek is Virgil van Dijk", vertelt De Ligt voor de camera van ESPN. "De andere twee posities worden ingevuld op basis van de vorm van de dag. Wie op dat moment het fitst en het sterkst is en het beste spel laat zien." De Ligt kan rekenen op serieuze concurrentie van Jurriën Timber, Stefan de Vrij en Nathan Aké.

De Bayern-aanwinst is er nog niet zeker van dat hij zal spelen op het WK in Qatar. "Ik denk dat Virgil een van de beste centrale verdedigers van de wereld is. Hij is geweldig", aldus De Ligt. "Hij laat nu een aantal jaren zien een van de beste te zijn, zo niet de beste. Ik weet niet of wij de beste kunnen zijn. Het belangrijkste is dat we als team goed spelen. Je kunt geweldig spelen als duo, maar als het hele team slecht speelt wordt het moeilijk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!