Nieuws

AS Monaco in aanloop naar PSV-thuis onderuit: 'Vooral aan komende weken denken'

AS Monaco in aanloop naar PSV-thuis onderuit: 'Vooral aan komende weken denken'

24-07-2022 09:59

Aanstaande tegenstander AS Monaco van PSV in de Champions League heeft zijn eerste wedstrijd van de voorbereiding verloren. Zaterdag was FC Porto met 2-1 te sterk. Volgens trainer Philippe Clement van de Monegasken is de nederlaag geen reden tot zorg.

Tot nu toe werd er in de vijf voorgaande oefenduels nog niet verloren. Twee keer werd gewonnen en drie keer werd gelijkgespeeld, onder meer tegen Internazionale (2-2). Na een 2-0 achterstand zorgde Wissam Ben Yedder vanaf de stip voor de 2-1 eindstand. "Vanavond (zaterdag, red.) hebben we zestig geweldige minuten laten zien tegen dit geweldige Porto-team", reageert Clement op de clubsite. "We creëerden minstens evenveel kansen als zij. Het laatste half uur was lastiger, toen we met zeer jonge spelers op het veld stonden."

De focus gaat dan ook snel op de volgende oefenpartner Southampton, maar vooral op PSV. Op 2 augustus vindt de eerste wedstrijd van de derde voorronde voor de Champions League plaats. "Over het algemeen ben ik tevreden. Hoewel ik nog steeds elke wedstrijd wil winnen, moeten we vooral aan de komende weken denken." Oefenen tegen tegenstanders van niveau, helpt volgens Clement in aanloop naar PSV-uit. "Het is belangrijk omdat dit wedstrijden zijn waarmee we de zaken fysiek, mentaal en natuurlijk tactisch op orde kunnen brengen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!