Nieuws

Van Dijk stapt naar Wenger: 'We moeten het houden zoals het nu is'

Van Dijk stapt naar Wenger: 'We moeten het houden zoals het nu is'

11-11-2021 09:21

Virgil van Dijk is tegen de plannen om ieder twee jaar een WK te organiseren. De aanvoerder van het Nederlands elftal gaat binnenkort met Arsène Wenger in gesprek over het idee.

Volgens Van Dijk is het vrijwel onmogelijk, gezien het aantal wedstrijden, om nog een WK toe te voegen aan de internationale speelkalender. "Na het seizoen, in juni, gaan we nog vier Nations League wedstrijden spelen. Dat is aardig wat. We mogen natuurlijk niet klagen, maar het volle schema kan blessures opleveren", stelt hij in gesprek met Voetbal International.

De Liverpool-verdediger is onderdeel van de Professional Footballers Association, dat binnenkort om tafel gaat met Wenger, de Chief of Global Football Development bij de FIFA. "Binnenkort staat er een meeting gepland van Liverpool-spelers, waaronder ikzelf, met Arsène Wenger. Dat gaat over het plan om elke twee jaar een WK te spelen. Wij als spelers geven onze mening. Wanneer wij als senior-spelers van Liverpool en van andere Engelse topclubs dat doen, dan móeten ze wel luisteren, denk ik."

Van Dijk is naast een overvolle speelkalender van mening dat het WK speciaal moet blijven. "Ik vind het geen goed idee, elke twee jaar een WK. Meer nog omdat het WK speciaal moet blijven. Ik vind dat we het moeten houden zoals het nu is. Ook al zal ik zelf niet veel WK's nog kunnen meemaken", besluit de Oranje-aanvoerder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!