Transfernieuws

Sassuolo bevestigt transfer van oud-PSV'er, drieënhalf miljoen euro naar Eindhoven

Sassuolo bevestigt transfer van oud-PSV'er, drieënhalf miljoen euro naar Eindhoven

24-07-2022 08:51 Laatste update: 08:52

Gianluca Scamacca wordt binnenkort speler van West Ham United. De spits, die in de jeugd bij PSV speelde, gaat voor 36 miljoen euro US Sassuolo verlaten en vertrekt naar de Premier League. 

Dat verklapt Sassuolo-voorzitter Giovanno Carnevali tegenover Corriere dello Sport. "Er is een akkoord bereikt met West Ham. Het gaat om een bedrag van 36 miljoen euro plus zes miljoen euro aan bonussen. We hebben ook een doorverkoopclausule bedongen van tien procent", weet Carnevali te melden. De verwachting is dat West Ham de overstap zondag nog bekendmaakt. 

PSV zal ook blij zijn met de overstap van Scamacca, aangezien PSV een doorverkooppercentage van tien procent op de Italiaan heeft. Het betekent dat de Eindhovenaren gratis en voor niets drieënhalf miljoen euro gaan ontvangen door de overstap. Scamacca was tussen 2015 en 2017 actief bij PSV, maar wist geen potten te breken in de lichtstad. Inmiddels is Scamacca Italiaans international en speelde hij al zeven interlands. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!