Nieuws

Van de Donk openhartig over knieproblemen: 'Al sinds mijn zestiende last van'

Van de Donk openhartig over knieproblemen: 'Al sinds mijn zestiende last van'

23 juli - 17:28
0

Het had weinig gescheeld of Daniëlle van de Donk had het EK Vrouwen voorbij moeten laten schieten. De middenvelder herstelde net op tijd van een zeldzame blessure: de pezen van haar voorste scheenbeenspier scheurden af. Van de Donk kampt al sinds haar zestiende met kwetsuren en spreekt daarover in een openhartig interview. 

In gesprek met de UEFA spreekt Van de Donk over de blessures die haar lang aan de zijlijn hielden. Inmiddels is de speler dertig jaar oud, maar op haar zestiende scheurde zij al haar voorste kruisband, waardoor ze negen maanden uit de roulatie lag. "Het was mijn eerste seizoen in de Eredivisie Vrouwen, ik speelde voor Willem II en ik ging van twee keer per week spelen naar elke dag spelen en trainen. Het was fysiek erg zwaar en op een gegeven moment begaf mijn knie het gewoon."

Op haar zestiende lag Van de Donk al negen maanden uit de roulatie. "Negen maanden is een lange tijd, al helemaal als topatlete. Die maanden zijn simpelweg verloren, kwijt. Wanneer je je eigen ploeg ziet spelen, wil je dat ze het goed doen, maar je wil ook een bijdrage kunnen leveren. Dat onderdeel van het herstel was erg moeilijk voor me."

Onlangs herstelde Van de Donk van een zeldzame blessure, en het medische team wist lange tijd niet wat er aan de hand was. "Er gebeurde iets raars met mijn enkel in een wedstrijd tegen Canada. De artsen konden niets vinden, maar mijn enkel werd zwakker en zwakker. Ik voelde zelf dat het niet goed zat, maar als niemand een diagnose geeft, blijf je spelen. Uiteindelijk bleek ik een pees te hebben gescheurd die van je scheen naar je voet loopt, waarmee je je voet optilt. Ik had er nog nooit van gehoord. Gelukkig wisten de artsen uiteindelijk het probleem op te lossen", besluit Van de Donk. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie