Breaking news

Ajax bevestigt transfer van Tagliafico: 'Warrior, fan favourite and so much more'

Ajax bevestigt transfer van Tagliafico: 'Warrior, fan favourite and so much more'

23-07-2022 12:02 Laatste update: 12:16

Nicolas Tagliafico heeft Ajax verlaten, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. De Argentijnse linksback vervolgt zijn loopbaan in Ligue 1 en heeft een contract getekend bij Olympique Lyon. De Fransen laten weten 4,2 miljoen euro voor Tagliafico te hebben betaald.

Daardoor heeft Lyon-trainer Peter Bosz eindelijk beet. De Nederlander was al langere tijd op zoek naar een linksback. Feyenoorder Tyrell Malacia gold als topfavoriet om naar Les Gones te komen, maar zo ver kwam het niet. Uiteindelijk koos de Rotterdammer voor een transfer naar Manchester United. Tagliafico heeft bij Lyon een contract getekend tot medio 2025. Met een fraaie video wordt de vleugelverdediger welkom geheten.

In de persoon van Tagliafico is de vacature op de linksbackpositie nu opgelost. De Argentijn beschikte over een contract dat bij Ajax tot medio 2023 doorliep en gaf herhaaldelijk aan open te staan voor een stap naar het buitenland. FC Barcelona was eerder concreet voor hem, maar wist niet tot een akkoord te komen over een transfer. 

Zodoende komt er een einde aan het dienstverband van Tagliafico bij Ajax. Sinds januari 2018 speelde hij in de hoofdstad. Vrijwel direct na zijn komst groeide hij uit tot publiekslieveling én onbetwiste basisspeler, tot afgelopen seizoen. De international belandde op de bank, doordat Daley Blind van het hart van de verdediging naar de linksbackpositie verhuisde. 

In totaal kwam Tagliafico 169 keer in actie namens de Amsterdammers, waarin hij vijftien keer scoorde. In het kampioensduel met sc Heerenveen afgelopen seizoen, was de Argentijn nog trefzeker. Met een goed gevulde prijzenkast verlaat de verdediger Ajax. Hij won drie keer de landstitel (2019, 2021 en 2022), twee keer de KNVB Beker (2019 en 2021) en één keer de Johan Cruijff Schaal (2019).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!