Nieuws

'Barcelona blijft met miljoenen smijten: akkoord met Sevilla 99 procent zeker'

'Barcelona blijft met miljoenen smijten: akkoord met Sevilla 99 procent zeker'

23-07-2022 11:22
1

FC Barcelona hengelde al de ene na de andere aankoop binnen in deze transferperiode, maar daar blijft het niet bij. Sevilla-verdediger Jules Koundé is hard op weg naar Catalonië. Daarmee lijkt het eveneens geïnteresseerde Chelsea te worden afgetroefd. 

Vrijdag kwam nog naar buiten dat The Blues Sevilla 'pushte' om de transfer zo snel mogelijk af te ronden. Dat had onder meer te maken met het feit dat FC Barcelona de kaper op de kust was. Volgens de Spaanse journalist Gerard Romero bestaat er geen enkele twijfel over de vervolgbestemming van Koundé. 

Romero weet dat de Frans international voor '99 procent zeker' een principeakkoord heeft bereikt met vertegenwoordigers van de Blaugranas. Naar verluidt bedraagt de transfersom ruim zestig miljoen euro voor de mandekker. Met het tijdelijke vertrek van Clément Lenglet naar Tottenham Hotspur en het aanstaande afscheid van Samuel Umtiti is de spoeling dun geworden centraal achterin bij FC Barcelona. 

Na Robert Lewandowski (50 miljoen euro, Bayern München), Raphinha (58 miljoen euro, Leeds United), Franck Kessié (transfervrij, AC Milan), Andreas Christensen (transfervrij, Chelsea) wordt Koundé de volgende grote aanwinst van president Joan Laporta.

Streep door de rekening

Voor Thomas Tuchel is het mislopen van Koundé een streep door de rekening. De Duitse manager liep eerder al Nathan Aké - hij bleef bij Manchester City - mislopen. Kalidou Koulibaly werd wél gekocht van Napoli. De Londenaren zouden daarnaast nog altijd bezig zijn met de komst van Presnel Kimpembe van Paris Saint-Germain.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!