Nieuws

'Ronaldo wilde per se ruilen, hij heeft nu een Danjuma-shirtje thuis liggen'

'Ronaldo wilde per se ruilen, hij heeft nu een Danjuma-shirtje thuis liggen'

10-11-2021 15:48

Arnaut Danjuma maakt sinds zijn komst naar Villarreal CF een uitstekende indruk in Spanje. Niet alleen binnen de Spaanse landsgrenzen, want niemand minder dan Cristiano Ronaldo deelde hem complimenten uit.

In het kader van de Champions League speelde Villarreal onlangs tegen Manchester United. De Spanjaarden verloren - door een doelpunt van Ronaldo in de blessuretijd - weliswaar met 2-1, Danjuma speelde een sterke wedstrijd en was goed voor een assist. "Wie anders dan Cristiano Ronaldo maakte de winnende", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International. "Wel heb ik hem zijn Man of the Match-trofee afgepakt. Als ik op een voetbalveld sta, ben ik gelijk aan iedereen. Maar Ronaldo is natuurlijk wel een fenomeen."

De Portugees was het sterke optreden van de Nederlander in zijn jubelstemming echter niet vergeten. "Na afloop hebben we shirtjes geruild", vertelt Danjuma. "Hij zei: je hebt een goede wedstrijd gespeeld, complimenten. Eigenlijk is hij een heel lieve jongen. Weet je wat echt mooi was? Hij stond erop dat ik mijn shirtje aan hem zou geven. Cristiano Ronaldo heeft nu thuis een shirtje met Danjuma achterop."

Danjuma zit goed in zijn vel in Spanje, wat mede te danken is aan Villarreal-trainer Unai Emery. "Hij bleek me al vijf maanden te volgen en kwam met verbeterpunten. Nu ik er zo over praat, weet je waar ik blij van word? Als ik in een kamer zit met mensen die meer kennis van zaken hebben dan ik. Unai heeft met de grootste spelers van de wereld gewerkt. Hij zei: jij kan een nog veel grotere speler worden. Dat kunnen wij samen bereiken. Dát is de reden dat ik nu in Spanje zit."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!