Nieuws

Strijdend België gaat in de extremis ten onder: Zweden naar de halve finale

Strijdend België gaat in de extremis ten onder: Zweden naar de halve finale

23-07-2022 07:15

Zweden mag zich de derde halve finalist van het EK noemen. De Scandinaviërs kamen in de extremis tot scoren, waarna België zich gewonnen moest geven: 1-0.

België gold als de underdog in het duel met Zweden. Onze zuiderburen bereikten al een mijlpaal door zich voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor de kwartfinale van het EK, maar troffen daarin de nummer twee op de FIFA-wereldranglijst. Zweden trad aan zonder Hanna Glas en Emma Kullberg, die beiden in quarantaine moesten na een positieve test op het coronavirus. Ook zonder het duo waren het de Scandinaviërs die het duel dirigeerden, maar The Red Flames gaven knap weerstand.

Hoe ze het deden deden ze het, maar zelfs na 34 doelpogingen hielden de Belgen hun doel schoon. Dat mag gerust op het conto worden geschreven van Nicky Evrard, die een geweldige wedstrijd keepte. In aanvallend opzicht zette België daar drie schoten tegenover, te weinig aangezien Zweden het in de extra tijd via Linda Sembrant alsnog deed.

Daarmee is de eerste halve finale van het toernooi bekend. Zweden treft daarin een lastige opponent: gastland Engeland. De ploeg van Sarina Wiegman is maakte het spannend tegen Spanje, maar verkeert in een bloedvorm. De winnaar van het duel van zaterdagavond tussen De Oranje Leeuwinnen en Frankrijk treft Duitsland in de andere halve finale.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!