Nieuws

West Ham valt in Tsjechische handen: 'Iedereen heeft de groei van de club gezien'

West Ham valt in Tsjechische handen: 'Iedereen heeft de groei van de club gezien'

10-11-2021 15:18

De Tsjechische investeringsgroep 1890s holdings heeft West Ham United voor een deel overgenomen. De Londense club maakt woensdag bekend dat de Tsjechen 27 procent van de aandelen in bezit hebben.

1890s holdings is in handen van de steenrijke Daniel Kretínsky, die bijna eenderde van de aandelen van de nummer drie van de Premier League overneemt. In eigen land is Kretínsky al een grote naam, waar hij grootaandeelhouder is van recordkampioen Sparta Praag. Voornaamste doel van de overname is om de sportieve stijgende lijn door te zetten.

Kretínsky is in zijn nopjes met de gedeeltelijke overname. "Ik waardeer en respecteer de uitzonderlijke geschiedenis van West Ham United enorm, net als de loyale en gepassioneerde fans. Iedereen heeft de groei van de club kunnen zien in de laatste jaren. Ik ben blij dat ik daar nu deel van kan uitmaken", laat hij weten op de clubsite van The Hammers.

Karren Brady, vice-voorzitters van de Londense club, geeft in hetzelfde bericht aan dat West Ham United al lange tijd op zoek was naar een extra investeerder. "David Sullivan en David Gold (de grootaandeelhouders van West Ham, red.) zijn altijd heel duidelijk geweest over het vinden van de juiste extra investeerders. We kijken er erg naar uit om met elkaar samen te werken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!