Nieuws

Wijndal eindelijk Ajacied: 'Bij positiespellen merk je dat het wel sneller gaat'

Wijndal eindelijk Ajacied: 'Bij positiespellen merk je dat het wel sneller gaat'

22-07-2022 18:16

Owen Wijndal mag zich na een lange transfersoap eindelijk Ajacied noemen. De linksback sprak in Oostenrijk over zijn eerste indrukken, ambities en gesprekken met de trainer en de bondscoach. 

Wijndal doet zijn boekje open tegenover Voetbal International. Bij AZ was Wijndal de grote ster, maar bij Ajax moet dat nog komen. "Het is natuurlijk allemaal veel groter, er is veel meer aandacht. Natuurlijk is dat even wennen, maar dat weet je van tevoren. Het gaat goed, we hebben een leuke groep", stelt Wijndal. "Op de training, bij positiespellen merk je wel dat het sneller gaat. Ik ben ook het Nederlands elftal gewend, dat is ook een hoger niveau, maar hier is iedereen denk ik nog beter op elkaar ingespeeld."

Een steek naar AZ is het echter niet, verzekert Wijndal. "Bij AZ konden we ook heel goed positiespel spelen, alleen hier is denk ik toch iets meer kwaliteit. Ook in de breedte, hier heb je zeker 22 man die met het niveau meekunnen. Dat is wel grappig om te zien."

Trainer Alfred Schreuder vraagt om andere dingen dan Pascal Jansen, geeft Wijndal toe. "Sowieso is het druk zetten iets anders. Ik moet nog meer lopen, omdat ze hier vaak back-op-back willen spelen. Bij AZ kon ik wat meer in positie blijven. Dan moest de buitenspeler het vooral oplossen. Hier willen ze zó hoog druk zetten, dat je af en toe ook moet uitstappen en je man moet loslaten. Ik denk dat dat een groot verschil is", besluit Wijndal. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!