Nieuws

Meespelen Miedema tegen Frankrijk nog onzeker, Parsons hakt zaterdag knoop door

Meespelen Miedema tegen Frankrijk nog onzeker, Parsons hakt zaterdag knoop door

22 juli - 17:36 Laatste update: 17:37
0

Het is nog altijd niet zeker of Vivianne Miedema tegen Frankrijk zal spelen in de kwartfinale van het EK Vrouwen. De Franse voetbalmachine staat zaterdag tegenover de Oranje Leeuwinnen en dat is ook de dag dat bondscoach Mark Parsons zijn besluit neemt. 

Dat zegt Parsons op het persmoment voor de wedstrijd, geciteerd door ESPN. Miedema raakte net als Jackie Groenen besmet met het coronavirus, maar was minder snel op de been dan de middenvelder. "Het gaat goed. Ik probeer zo positief mogelijk te blijven. We moeten de training afwachten", zegt Parsons over de kwestie. "We maken de beslissing voor onze laatste bespreking. We moeten er zeker van zijn dat elke stap doordacht is. Iedere speler reageert anders op covid. Jackie was er snel vanaf. We hebben wat vakjes af kunnen kruisen en hebben er nog een paar te gaan. We zullen zien."

Miedema moest het duel met Zwitserland al aan zich voorbij laten gaan. Oranje won uiteindelijk met 4-1 van Zwitserland en kwam één doelpunt te kort om topfavoriet Frankrijk te ontlopen in de kwartfinales. De Oranje Leeuwinnen trappen zaterdag om 21.00 uur af tegen Frankrijk. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie