Nieuws

Finance Football onthult bondscoach-salarissen: vijfde plek voor Van Gaal

Finance Football onthult bondscoach-salarissen: vijfde plek voor Van Gaal

22-07-2022 11:42 Laatste update: 11:44

Finance Football heeft, op basis van eigen onderzoek, de salarissen van de bondscoaches op het WK 2022 bekendgemaakt. Louis van Gaal staat met een salaris van 2,9 miljoen euro per jaar op de vijfde plaats.

Daarmee verdient Van Gaal evenveel als Gerardo Martino, de keuzeheer van de nationale ploeg van Mexico. Tite (Brazilië, 3,6 miljoen), Didier Deschamps (Frankrijk, 3,8 miljoen), Gareth Southgate (Duitsland, 5,8 miljoen) en Hans-Dieter Flick (Duitsland, 6,5 miljoen) verdienen allemaal meer.

Het is niet bekend wat er precies in de berekening is meegenomen, laat staan of er sprake is van bruto- of nettobedragen. Van de bondscoaches in Qatar is de bondscoach van Wales, Rob Page, de minstverdienende Europese oefenmeester. Met 380.000 euro op jaarbasis zit ook hij er nog altijd warmpjes bij. Jalel Kadri (Tunesië, 130 duizend) is de hekkensluiter, volgens Finance Football.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!