Reactie

Ten Hag weet hoe Maguire het boe-geroep kan stoppen: 'Dan zal het minder worden'

Ten Hag weet hoe Maguire het boe-geroep kan stoppen: 'Dan zal het minder worden'

22-07-2022 09:26

Erik ten Hag heeft gereageerd op de fluitconcerten aan het adres van Harry Maguire. De Nederlandse manager gaf de 29-jarige verdediger eerder al het vertrouwen door hem tot aanvoerder te bombarderen en denkt dat Maguire het uitjoelen kan laten verdwijnen.

Volgens Ten Hag is er maar een gepaste reactie op de fluitconcerten: presteren. "We hebben het boegeroep gehoord, maar als je presteert zal het minder worden", aldus de oud Ajax-trainer op de persconferentie van vrijdag. "Ik denk dat Harry en het team indruk maken door de manier van spelen."

Naast Ten Hag sprong ook teamgenoot Donny van de Beek al in de bres voor Maguire. De 46-voudig Engels international werd voor 87 miljoen euro naar Manchester gehaald en lijkt daar onder te bezwijken. "Ik vond dat hij erg goed en gressief speelde. Hij kreeg vaak de bal, dat wil wel zeggen dat hij een sterke persoonlijkheid heeft. Hij heeft veel ervaring en ik denk dat hij zich van zijn beste kant heeft laten zien", aldus de middenvelder.

Net als vorig seizoen zal Maguire de concurrentie aan moeten gaan met Raphaël Varane, Olaf Lindelöf en Eric Bailly. Daar is ook de naam van Lisandro Martínez bijgekomen. De Argentijn geldt momenteel als dé topaankoop van het seizoen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!