Wedstrijdverslag

Duitsland mag zich halve finalist noemen na spannend duel tegen Oostenrijk

Duitsland mag zich halve finalist noemen na spannend duel tegen Oostenrijk

22-07-2022 06:48

Duitsland mag zich de tweede halve finalist van het EK vrouwen noemen. Onze oosterburen maakten hun favorietenstatus waar en wonnen met 2-0 van Oostenrijk, maar heel gemakkelijk ging het niet.

Het waren de Oostenrijkers die de eerste speldenprikjes uitdeelden, met onder andere een kopbal op de paal van Marina Georgieva. Hierna kwam Duitsland beter in de wedstrijd, wat na een half uur spelen resulteerde in de 1-0. Lina Magull was het eindstation van een vlot lopende aanval.

Na rust ging Duitsland door met waar het mee gebleven was, maar de kansen op de 2-0 werden niet direct benut. Dat was in het voordeel van Oostenrijk, dat Duitsland liet zweten door twee keer het aluminium te raken. Jammer genoeg stond er een blunder van jewelste aan de basis van de 2-0 voor de Duitsers. Oostenrijk-doelvrouw Manuela Zinsberger trapte de bal tegen Alexandra Popp, waardoor het duel in het slot gegooid werd.

Duitsland geldt sinds het begin van het toernooi als een van de topfavorieten, en treft met Frankrijk of Nederland de volgende tegenstander. De Fransen lijken een favorieten status te hebben tegen de Oranje Leeuwinnen, die deze week twee nieuwsberichten van uiterste voor de kiezen kregen. Enerzijds keert Vivianne Miedema terug na haar covid-besmetting, terwijl Lieke Martens niet meer in actie komt op het EK door een voetblessure.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s