Transfernieuws

'Dani Alves (38) kan er geen genoeg van krijgen en biedt zich aan bij Barça'

'Dani Alves (38) kan er geen genoeg van krijgen en biedt zich aan bij Barça'

10-11-2021 09:51 Laatste update: 10:55

Dani Alves zit sinds kort zonder club, maar weigert zijn schoenen aan de wilgen te hangen. De 38-jarige Braziliaan heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer naar het FC Barcelona van Xavi Hernández, weet UOL.

De rechtsback leefde in onmin met zijn voormalig werkgever Sao Paolo, waardoor hij op zoek is naar een nieuwe club. Het Braziliaanse UOL meent dat FC Barcelona uitkomst kan bieden. Er staat een gesprek met de Barça-top op de planning. Daaruit moet blijken of een terugkeer naar de Catalaanse grootmacht realistisch is, weet het medium. Dat Xavi voor de groep staat in Camp Nou, zou voor Alves voordelig kunnen uitpakken.

Alves en Xavi speelden in hun gezamenlijke Barcelona-periode liefst 290 keer samen. De Braziliaan won liefst 23 prijzen in Catalonië, waaronder zes landstitels en drie Champions League-eindzeges. Onlangs gaf preses Joan Laporta op een persconferentie aan dat Alves welkom is in Barcelona, al dan niet in een andere rol. "Hij kan onze club op vele manieren helpen. Hij heeft inderdaad zijn hulp aangeboden vanuit een sportief perspectief."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!