Transfernieuws

Rooney heeft voormalig ploeggenoot en oud-ADO speler binnen met eenjarig contract

Rooney heeft voormalig ploeggenoot en oud-ADO speler binnen met eenjarig contract

21-07-2022 18:49

Wayne Rooney heeft de volgende slag geslagen als trainer van DC United. Ravel Morrison, voormalig ploeggenoot van Rooney bij Derby County en oud-speler van ADO Den Haag, komt de Amerikaanse club één seizoen versterken, met optie tot een tweede jaar. 

Dat meldt DC United op de clubwebsite. Morrison is Jamaicaans international en speelde tussen 2020 en 2021 in Den Haag. Na zijn periode bij ADO vertrok de aanvallende middenvelder naar Derby County, waar Rooney speler en manager was en een goede band opbouwde met Morrison. 

Directeur voetbalzaken Dave Kasper is blij met de aanwinst. "Wayne stond heel dicht bij Ravel tijdens zijn periode bij Derby County. Ravel is een enorm talent en zijn gave om doelpunten te creëeren is indrukwekkend. Hij heeft op het hoogste niveau gespeeld en zijn visie, creativiteit en balcontrole zal bij ons van enorme waarde zijn."

DC United werkte donderdag een oefenduel tegen Bayern München af en werd met 2-6 afgedroogd. Kersvers aanwinst Matthijs de Ligt scoorde fraai in het duel en ook Ryan Gravenberch mocht voor een assist tekenen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!