Transfernieuws

'Fortuna Sittard is NEC en Utrecht te snel af en legt twee steunpilaren vast'

'Fortuna Sittard is NEC en Utrecht te snel af en legt twee steunpilaren vast'

21-07-2022 18:27 Laatste update: 18:30

Fortuna Sittard heeft zowel Rodrigo Guth als Iñigo Córdoba weten binnen te halen. Beide spelers blonken het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor NEC Nijmegen en Go Ahead Eagles en tekenen een meerjarig contract in Sittard.  

Dat meldt Voetbal International. Guth tekent een vijfjarig contract en komt over van Atalanta Bergamo. De 21-jarige centrale verdediger moet de club uit Sittard, die eerder deze transferperiode al stuntte met Burak Yilmaz, ongeveer één miljoen euro kosten. Guth speelde het afgelopen seizoen bij NEC en de club uit Nijmegen wilde graag door met de Braziliaan van Duitse komaf, maar de financiële middelen van Fortuna waren uiteindelijk bepalend. 

Córdoba speelde het afgelopen seizoen bij Go Ahead Eagles en komt transfervrij over van Athletic Bilbao. De 25-jarige Spanjaard tekent een driejarig contract in Sittard en stond in de belangstelling van meerdere clubs, waaronder FC Utrecht. De linksbuiten is al medisch gekeurd en zal zich spoedig melden in het trainingskamp van Fortuna, dat in Zeeland te vinden is. Fortuna hoopt ook nog altijd Cole Bassett van Feyenoord over te nemen, maar de twee clubs zijn nog altijd niet akkoord over de passende constructie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!