Transfernieuws

'Palmeiras slaat grote slag: wonderkind Endrick (16) ziet af van Real Madrid'

'Palmeiras slaat grote slag: wonderkind Endrick (16) ziet af van Real Madrid'

21-07-2022 18:07 Laatste update: 18:10

Palmeiras heeft wonderkind Endrick weten te behouden. Het zestienjarige talent stond in de belangstelling van Real Madrid, dat bereid was tientallen miljoenen neer te leggen, maar de Braziliaan blijft bij zijn club. 

Endrick heeft voor zijn leeftijd al een enorme fysiek en maakte een goede indruk in Brazilië. Real heeft ervaring met het inlijven van jonge Brazilianen en was na de successen met Vinícius Júnior en Rodrygo Goes graag een derde jonge Braziliaan aan het rijtje toevoegen. Dat lijkt er nu echter niet van te komen, meldt transferexpert Fabrizio Romano. 

De Koninklijke waren al bereid om vijftigmiljoen euro neer te leggen voor de destijds vijftienjarige Endrick, maar vanwege een nieuw contract is de ontsnappingsclausule nu op zestig miljoen euro bepaald. Het nieuwe contract van Endrick loopt tot 2025 door en de verwachting is dat de interesse van Europese clubs de komende tijd niet zal afnemen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!