Nieuws

Geweldige ontwikkeling van EA Sports: Miedema en Groenen in FIFA 23

Geweldige ontwikkeling van EA Sports: Miedema en Groenen in FIFA 23

21-07-2022 15:16 Laatste update: 15:23

Vanaf komend seizoen kun je met Vivianne Miedema en Jackie Groenen spelen op FIFA, meldt EA Sports. De computerspelontwikkelaar voegt namelijk een vrouwencompetitie toe aan de game.

EA Sports heeft de licentie gekocht van de Barclays Women's Super League en de Franse D1 Féminine. Hierdoor zullen de vrouwen volgend seizoen ook virtueel schitteren in uitverkochte stadions. Naast Miedema en Groenen -die in de Engelse competitie spelen- kun je in FIFA 23 ook spelen met Oranje Leeuwin Daniëlle van de Donk. De Nederlandse middenvelder speelt namelijk voor Olympique Lyon.

Eerder onthulde de computerspelontwikkelaar de cover van de nieuwe game al. Op deze cover prijkt naast superster Kylian Mbappé ook Sam Kerr, international van de vrouwenploeg van Australië. Kerr werd afgelopen jaar uitgeroepen tot beste speelster van de Women's Super League. Na het binnenslepen van deze felbegeerde prijs wordt de aanvaller van Chelsea opnieuw beloond met een plek op de cover van FIFA 23. Een mooie ontwikkeling in het vrouwenvoetbal!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!