Nieuws

Gattuso zag overstap naar Tottenham Hotspur 'door valse beschuldigingen' afketsen

Gattuso zag overstap naar Tottenham Hotspur 'door valse beschuldigingen' afketsen

21-07-2022 12:35 Laatste update: 12:37

Gennaro Gattuso is sinds deze zomer de nieuwe trainer van Valencia, maar leek ook even op weg om de nieuwe manager va Tottenham Hotspur te worden. Wegens omstandigheden ging die overstap niet door en daar baalt de Italiaan van.

Gattuso werd afgelopen seizoen ontslagen bij Fiorentina, maar kon toch rekenen op concrete interesse van Spurs. "Ik ben het doelwit geweest van dingen die geen deel van mij uitmaken. Ik ben een ander persoon. Er zijn dingen naar buiten gekomen die niet waar zijn", begint hij in gesprek met Sky Sports Italia. De Italiaan werd beschuldigd van racisme en haat richting homo's en dat leverde veel kritiek op vanuit de Tottenham-aanhang. "Ik had geen tools om mezelf te verdedigen. Maar het zou hypocriet zijn als ik zou zeggen dat ik geen last heb gehad van de dingen die ze over mij zeiden. Het is een fout dat ik zo lang niet gepraat heb."

"Dingen die ik vijftien jaar geleden zou hebben gezegd, worden in een andere context geplaatst", vervolgt de 44-jarige oefenmeester. "Dan komt er controverse. Maar ik ben anders dan hoe ze mij hebben beschreven. Het gebeurt op sociale media. Er zouden regels voor moeten zijn. Mensen kunnen roepen wat ze willen, maar het gaf me een naar gevoel. Vooral omdat het niet klopte."

"Ik had Fiorentina verlaten en iedereen was ervan overtuigd dat ik naar Tottenham ging. Maar door die valse beschuldigingen ging het niet door. Het is onmogelijk jezelf te verdedigen. Sociale media kunnen een persoon vernietigen", besluit Gattuso.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!