Nieuws

Kimmich erg blij met de komst van De Ligt en Gravenberch: 'Zal ons veel helpen'

Kimmich erg blij met de komst van De Ligt en Gravenberch: 'Zal ons veel helpen'

21-07-2022 12:14

Joshua Kimmich heeft zich vol lof uitgelaten over Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch. De twee nieuwe aanwinsten van Bayern München maken allebei een ijzersterke indruk op de Duitser.

De Ligt kwam voor ongeveer 70 miljoen euro over van Juventus en wist bij zijn officieuze debuut na 94 seconden al te scoren. "Hij was al aanvoerder van Ajax toen hij negentien jaar was, omdat hij het vermogen heeft om te leiden, te regisseren en te organiseren", vertelt Kimmich aan Sport1. "Bovendien zal hij zeker zijn doelpuntjes meepakken, wat ook belangrijk is na het vertrek van Lewandowski. Die vijftig goals moeten ergens vandaan komen. Het is goed voor ons dat we iemand achterin hebben die goed kan tackelen, organiseren en ook doelpunten maakt."

Ook Gravenberch kan rekenen op complimenten van Kimmich. "Super goed! Hij doet het heel goed op training, een geweldige jongen. Hij is erg zeker aan de bal en fysiek goed. Het is indrukwekkend dat hij op zijn leeftijd al op zo'n hoog niveau zit. Hij zal ons veel helpen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!