Nieuws

Euforische Wiegman: 'Dit was één grote commercial voor het vrouwenvoetbal'

Euforische Wiegman: 'Dit was één grote commercial voor het vrouwenvoetbal'

21-07-2022 09:01 Laatste update: 09:10
0

Sarina Wiegman ontsnapte woensdag met haar Engeland in de kwartfinale van het EK tegen Spanje. In een ‘crazy’ wedstrijd werd na verlening met 2-1 gewonnen, waardoor de Britten zich als eerste plaatsten voor de halve finale van het toernooi.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het nog allerminst zeker dat Wiegman er überhaupt bij kon zijn. De Nederlandse coach kwakkelde met een coronabesmetting, maar zag de uitslag van de laatste test negatief uitvallen. “Ik wachtte op die kleine negatieve test. Ik was klaar om te gaan, maar ik moest nog even wachten. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik mocht gaan.”

The Lionesses trokken na een spannende wedstrijd aan het langste eind. “Ik werd ook een beetje gek na het laatste fluitsignaal. Ik was zo blij. Ik probeerde kalm te blijven, maar dit was zo spannend en dit was zo'n wedstrijd die alle kanten op kon gaan”, vervolgt Wiegman. “Ik ben zo trots op beide ploegen. Dit was één grote commercial voor het vrouwenvoetbal.”

“Voor het toernooi zeiden we: Dit toernooi is zo sterk, er zijn zoveel landen die echt, echt goed zijn. Dat hebben we op deze avond gezien”, aldus Wiegman, die in extase verkeerde. “De hele wedstrijd was een test. Ik ben zo blij dat we hebben gewonnen. Het was zo spannend.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie

No Poll