Nieuws

'Met AZ de top-drie aanvallen, presteren in de beker en de Conference League'

'Met AZ de top-drie aanvallen, presteren in de beker en de Conference League'

21-07-2022 07:43

Jens Odgaard is dé zomeraankoop van AZ. De Deense spits kwam na vier uitleenbeurten permanent over van het Italiaanse Sassuolo. Odgaard toont maakt zich op voor een ambitieus seizoen, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Odgaard had de keuze uit meer clubs dan alleen AZ, maar hoe de Alkmaarders te werk gingen kon hem wel bekoren. “Er was belangstelling van meerdere clubs, maar de manier waarop AZ me benaderde sprak me meteen aan”, aldus de Deen, die graag de overstap wilde maken. “Sassuolo speelde het even zakelijk, maar ik heb ze duidelijk gemaakt dat ik AZ als mijn volgende stap zag. Gelukkig zijn de clubs er op een goede manier uitgekomen.”

Waar die volgende stap ook op berust is, is vastigheid. Odgaard werd vier keer uitgeleend door Sassuolo, aan sc Heerenveen, Lugano, Pescara en RKC Waalwijk. “Na vier verschillende huurperiodes was het tijd voor stabiliteit. Bij een goede club waar ik langere tijd hoop te blijven”, aldus Odgaard, die ook voor de spelopvatting kiest. “Voor mij is AZ een gigantische club. Ik wist hoe ze willen voetballen, door aanvallend spel te koppelen aan resultaat. Dat sprak me altijd al aan.”

De spits is er klaar voor om resultaten te gaan halen met AZ. “Als ik kijk naar het niveau van de spelers en van de trainingen, kan AZ de top-drie van Nederland opnieuw gaan aanvallen”, toont Odgaard zich ambitieus, en daar is het nog niet mee klaar. “We willen presteren in het bekertoernooi en in de Conference League. Ik was toe aan grote ambities en voel dat ik klaar ben daaraan een bijdrage te leveren. Laat het seizoen maar beginnen.”

Het seizoen begint vanavond 'echt' voor AZ. De club uit de Zaanstreek neemt het op in de tweede voorronde van de Conference League tegen Tuzla City, de nummer twee van Bosnië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!