Bayern is begonnen: eerste minuten voor Gravenberch, Mazraoui en scorende De Ligt

21-07-2022 06:55 Laatste update: 08:49
1

Bayern München heeft zich laten zien tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen. De Duitse landskampioen was met 2-6 te sterk voor DC United en zag dat de Nederlanders opvielen. Zo was de debuterende Matthijs de Ligt gelijk trefzeker, evenals Joshua Zirkzee. Ook maakten Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui hun eerste minuten in het shirt van Der Rekordmeister.

Bayen is momenteel op trainingskamp in de Verenigde Staten en trof met het DC United van trainer Wayne Rooney zijn eerste tegenstander van de oefencampagne. De nummer één van de Bundesliga had met 2-6 geen genade. Mazraoui startte in de basis en zag hoe zijn ploeg bij rust al met 0-3 voor stond. De doelpunten kwamen van de voet van Sadio Mané - die zijn eerste in dienst van Bayern maakte -, Marcel Sabitzer en Serge Gnabry.

Na de rust kwamen de Nederlanders het veld in. De Ligt, Zirkzee en Gravenberch kregen 45 minuten de tijd om zich te laten zien aan het publiek uit de VS. Eerstgenoemde had niet lang nodig om van zich te laten horen. De Nederlander werd bij de presentatie door Julian Nagelsmann geroemd om zijn verdedigende kwaliteiten, maar de trainer hoopte dat hij ook in aanvallend opzicht zijn steentje bij kan gaan dragen. Dat lukte direct: De Ligt volleerde een doorgekopte hoekschop tegen de touwen. Na een half uur spelen werd de Oranje-International naar de kant gehaald, maar Nagelsmann nam alle zorgen rondom een mogelijke blessure direct weg.

Vijf minuten later liet ook Zirkzee zijn voeten spreken. De spits – die zo’n tien tot vijftien miljoen euro moet kosten – was goed voor de 0-5. De Amerikanen gingen nog brutaal met twee goals aan de haal, waarna Thomas Müller voor het slotakkoord tekende: 2-6.

Over drie dagen wacht de oefentopper tegen Manchester City.