Lionesses kruipen door oog van de naald: halve finale voor Wiegman

20-07-2022 23:55 Laatste update: 23:59

Sarina Wiegman heeft met de Engelse vrouwen de halve finale van het EK bereikt. De Lionesses wisten met enig fortuin na verlenging met 2-1 te winnen van Spanje.

Engeland doorliep de groepsfase vrij eenvoudig. De ploeg van Wiegman won drie keer en had een doelsaldo van 14-0, waardoor de Engelsen groepswinnaar werden. In de wedstrijd tegen Spanje keerde Wiegman terug op de bank, nadat ze het duel met Noord-Ierland vanwege een positieve coronabesmetting moest laten schieten. De Nederlandse coach zag hoe haar ploeg in de 38e minuut op voorsprong kwam, echter werd de goal afgekeurd door VAR Pol van Boekel wegens buitenspel.

Tien minuten na rust kregen de Spanjaarden de eerste grote kans van de wedstrijd. Invaller Athenea del Castillo verzilverde de mogelijkheid, waardoor Spanje aan de leiding ging: 0-1. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal sloeg Engeland toe. Ella Toone schoot de gelijkmaker binnen, waarna er veel opluchting ontstond op de tribunes. In de blessuretijd zorgde Georgia Stanway met een heerlijke afstandspegel voor de 2-1, wat uiteindelijk de eindstand bleek te zijn. Hierdoor heeft de ploeg van Wiegman de halve finale van het EK bereikt.