Nieuws

10.000 euro schade aan Berlijnse Muur: 'Verwachten dat Feyenoord kosten draagt'

10.000 euro schade aan Berlijnse Muur: 'Verwachten dat Feyenoord kosten draagt'

09-11-2021 20:25

De schade die Feyenoord-fans hebben aangericht aan de Berlijnse Muur, is hoger uitgevallen dan men verwachtte. De Stiftung Berliner Mauer (stichting Berlijnse Muur) houdt rekening met een kostenpost van 10.000 euro.

In de nacht voorafgaand aan het treffen tussen Union en Feyenoord, werd de East Side Gallery beklad met het woord 'Feyenoord'. De Duitse politie pakte al twee Nederlandse mannen van 21 en 25 jaar oud op.

"Het verwijderen van de Feyenoord-graffiti was ingewikkelder dan het op het eerste gezicht leek en valt daarmee duurder uit dan verwacht", vertelt woordvoerster Hannah Berger tegenover het Algemeen Dagblad. "De schade aan de beschermlaag blijkt groter dan gedacht. Hoe diep die is beschadigd, moet nog worden vastgesteld."

De stichting Berlijnse Muur rekent op een schade van in totaal 10.000 euro. "Veel geld voor de twee opgepakte twintigers ingeval van een veroordeling, maar een schijntje voor Feyenoord", ziet Berger. "Wij verwachten dat de voetbalclub de verantwoordelijkheid neemt voor zijn fans en de kosten draagt, maar tot nu toe hebben we niks gehoord."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!