Nieuws

Vriendschappelijk duel is niet zo vriendschappelijk: Sparta - Willem II gestaakt

Vriendschappelijk duel is niet zo vriendschappelijk: Sparta - Willem II gestaakt

20-07-2022 15:53

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Willem II en Sparta Rotterdam was niet zo vriendschappelijk. De Nederlandse clubs speelde een oefenduel dat uiteindelijk vanwege meerdere opstootjes werd gestaakt. Arbiter Robin Vereijken besloot om het duel na ruim 83 te staken, bij een 0-2 voorsprong voor de Rotterdammers.

Het duel werd afgewerkt in Loon op Zand en werd voor de definitieve staking al even stilgelegd. Er hing onweer boven het complex, waardoor de spelers al even de kleedkamers op zochten. Na tien minuten wachten werd het duel hervat, maar de elektriciteit die in de lucht hing bleek over geslagen te zijn op de spelers.

De ongeregeldheden begonnen bij een confrontatie tussen Willem II-invaller Justin Mathieu en Sparta-aanvoerder Adil Auassar. Laatstgenoemde greep eerstgenoemde bij de keel, waardoor er een opstootje plaatsvond. Met een gele kaart voor beide spelers leek het gesust, maar dat was maar voor even.

Twee minuten later werd Bart Vriends naar de grond gewerkt en betichtte Dirk Abels een tegenstander van het maken van een natrappende beweging. De situatie van twee minuten voltrok zich opnieuw, waardoor Vereijken besloot om een einde te maken aan het duel. Doelpuntenmakers aan de kant van Sparta waren Arno Verschueren en Sven Mijnans.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!