Nieuws

Krul zegde Oranje zelf af en belde Van Gaal: 'Dat kan ik alleen maar toejuichen'

Krul zegde Oranje zelf af en belde Van Gaal: 'Dat kan ik alleen maar toejuichen'

09-11-2021 16:47

Tim Krul heeft uit eigen belang bedankt voor de Oranje-uitverkiezing. De doelman van Norwich City zou normaliter opgeroepen worden door Louis van Gaal, maar wil zich focussen op zijn club.

Norwich City verkeert in sportief opzicht in slechte omstandigheden. De ploeg staat laatste in de Premier League en als kers op de taart werd coach Daniel Farke afgelopen weekend de laan uitgestuurd. "Krul heeft mij gebeld en uitgelegd wat zijn situatie is en wat zijn voorkeur op dit moment is. Dat kan ik alleen maar toejuichen, als een club in de problemen is en dat een speler dan kiest voor zijn club", erkent Van Gaal op de persconferentie van dinsdag.

Krul had Van Gaal medegedeeld dat hij meer rust wil hebben. Zo zag de bondscoach naast Joël Drommel een tweede keeper afhaken, die normaalgesproken wél geselecteerd zou zijn. Afschrijven doet Van Gaal de Norwich-goalie allesbehalve. "Áls wij naar het WK gaan, dan ga ik wel een penaltyspecialist op de positie van de keepers zetten", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!