Nieuws

Bergwijn had het 'mentaal' zwaar bij Spurs: 'Stond niet in verhouding tot elkaar'

Bergwijn had het 'mentaal' zwaar bij Spurs: 'Stond niet in verhouding tot elkaar'

20-07-2022 13:35

Steven Bergwijn kijkt met een teleurgesteld gevoel terug op zijn periode bij Tottenham Hotspur. De recordaankoop van Ajax vindt dat hij meer kansen had verdiend bij de Londenaren.

In de winter van 2021 verkaste Bergwijn voor dertig miljoen euro van PSV naar The Spurs. Een basisplaats veroveren lukte hem nooit. "Dat was lastig", zegt de international tegen het Algemeen Dagblad. "Mentaal vooral. Je speelt weinig. Kom je erin, ben je belangrijk. Maar vervolgens kun je weer gaan zitten. Ik denk dat meer minuten en wedstrijden mij toekwamen. Ik vond dat ik liet zien dat ik een kans kon grijpen. Maar als je ziet hoeveel minuten ik kreeg. Dat stond volgens mij niet in verhouding tot elkaar."

Deze zomer koos voor een terugkeer naar Nederland. Ajax betaalde 31,25 miljoen euro voor de vleugelspeler. Nooit eerder telden de Amsterdammers meer neer voor een speler. Toch blijft Bergwijn koel. "Dat record doet niet veel met me. Ik vind het wel mooi dat Ajax zo veel vertrouwen in me heeft. Dat moet ik nu terugbetalen. Dat gaan we ook doen." Voordat de transfer bezegeld werd, sprak Bergwijn herhaaldelijk met Alfred Schreuder. "Vooral de manier van spelen en trainen gaf me een goed gevoel."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!