Nieuws

Rensch krijgt voorkeur boven tweetal: 'Filosofie van Van Gaal van andere tijd'

Rensch krijgt voorkeur boven tweetal: 'Filosofie van Van Gaal van andere tijd'

09-11-2021 16:35

Devyne Rensch vervangt bij het Nederlands elftal de geblesseerde Jurriën Timber. Louis van Gaal heeft de Ajacied de voorkeur gegeven boven Rick Karsdorp en Joël Veltman.

Rensch kan de voorbije periode niet rekenen op een basisplaats bij Ajax, waardoor zijn uitverkiezing voor gefronste wenkbrauwen zorgde. Normaal selecteert de huidige bondscoach geen spelers die bij hun club niet spelen. "Ik denk dat de filosofie van Van Gaal niet meer past in deze tijd, omdat de tendens is dat er veel meer gerouleerd wordt, omdat er grotere selecties zijn", steekt de geboren Amsterdammer van wal op het persmoment van dinsdagmiddag.

Van Gaal heeft uitvoerig met Rensch gesproken en heeft hem geadviseerd bij Jong Ajax wedstrijdritme te behouden. "Dat is ook de reden dat hij de vorige keer in Jong Oranje heeft gespeeld. Ik denk met hem mee en zo heb ik het ook aan hem uitgelegd. Nu Timber is weggevallen, vind ik dat Devyne gewoon terecht is gekozen", licht hij zijn keuze toe.

Karsdorp en Veltman zijn 'op dit moment' geen opties voor Oranje. "Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar Devyne Rensch, dat vind ik een groot talent. Ook Van Gaal moet mee met de tijd, dan moet hij zijn visie evolueren. Dat is iets waar ik eigenlijk niet tegen kan, maar gezien zijn talent wil ik hem wel selecteren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!