Nieuws

Bergwijn in aanloop naar wedstrijd tegen oude club PSV: 'Dat is anders bij Ajax'

Bergwijn in aanloop naar wedstrijd tegen oude club PSV: 'Dat is anders bij Ajax'

20-07-2022 10:59 Laatste update: 12:05

Over anderhalve week is het zo ver voor Steven Bergwijn: de aanvaller kan zijn officiële debuut maken voor Ajax. Dat gebeurt dan uitgerekend tegen zijn oude club PSV, de tegenstander in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Bergwijn ‘kan niet wachten’.

Bergwijn is sinds deze zomer de recordaankoop allertijden van Ajax. De aanvaller kwam voor 31,25 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. De Engelsen maakten in de winter van 2020 dertig miljoen euro over aan PSV, de club waar het allemaal begon met de profcarrière van de aanvaller.

"Iedereen weet dat ik een lange en mooie periode bij PSV heb gehad, maar nu ben ik speler van Ajax", aldus Bergwijn, die het graag snel 30 juli ziet worden. "Ik kan niet wachten om die wedstrijd te spelen. Een mooie wedstrijd en PSV is een goede tegenstander", vertelt de aanvaller in gesprek met Voetbal International.

In Eindhoven treft hij een aantal oude bekenden. "Dan denk ik aan Luuk de Jong natuurlijk, maar ook Cody Gakpo en Noni Madueke die ik heb zien komen", vervolgt Bergwijn, voor wie maar één uitkomst mogelijk is. "Dat is een leuk gegeven, maar we moeten gewoon die pot winnen."

"Ik zal de jongens bij ons ook zeker meegeven wat er daar speelt richting zo’n topper. Dat is vanuit PSV altijd beladen, voor hen is het dé wedstrijd, ze zijn er twee weken van tevoren al mee bezig", aldus Bergwijn, die een ander soort sentiment proeft bij de Amsterdammers. "Vanuit Ajax is dat anders, voelt het meer als een gewone wedstrijd en zullen we niet zo met de tegenstander bezig zijn. Wij moeten bij Ajax gewoon naar onszelf kijken.’"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!