Memphis met prachtige goal uitblinker bij ruime oefenzege Barça op MLS-club

20-07-2022 06:44

FC Barcelona heeft in de nacht van dinsdag op woensdag overtuigend afgerekend met Inter Miami. In Florida haalde de ploeg van Xavi Hernández flink uit: 0-6. Memphis Depay maakte een schitterende goal in de tweede helft, aankoop Raphinha blonk in het eerste bedrijf uit.

Bij Inter Miami staan met Blaise Matuidi, Gonzalo Higuaín, Kieran Gibbs én de Nederlandse keeper Nick Marsman de nodige in Europa bekende spelers onder contract. Toch had FC Barcelona geen kind aan de Major League Soccer-club. In de negentiende minuut was het voor het eerst raak. Pierre-Emerick Aubameyang stiftte fraai raak na een vlot lopende aanval. Zes minuten later scoorde aanwinst Raphinha uit een fraaie volley, nadat de voorzet van Alejandro Baldé perfect was. Ansu Fati zorgde met een schot in de bovenhoek.

De Braziliaanse aankoop Raphinha was één van de blikvangers door naast zijn eigen treffer twee doelpunten voor te bereiden. In de tweede helft kwam Memphis binnen de lijnen. Tien minuten na zijn invalbeurt had de international al zijn eerste assists op zijn naam. Een laag genomen corner werd door Gavi hard tegen de touwen geknald. Na een fantastische lichaamsschijnbeweging kwam Memphis vrij voor de doelman en maakte hij geen fout: 0-5. Het slotakkoord kwam op naam van Ousmane Dembélé, die de verdediging van Inter Miami te snel af was en scoorde met een schuiver van buiten de zestien: 0-6.

FC Barcelona was oppermachtig tegen de kansloze MLS-club. In verdedigend opzicht kwamen de Blaugranas nooit in de problemen. Donderdag vliegen Xavi en zijn spelers naar Las Vegas. Twee dagen later staat de eerste serieuze graadmeter van het voorseizoen op het programma, wanneer El Clásico tegen landskampioen Real Madrid wordt gespeeld.