Nieuws

Gakpo en Til afwezig bij PSV: Hun niveau is bekend, maar fitheid is belangrijk

Gakpo en Til afwezig bij PSV: "Hun niveau is bekend, maar fitheid is belangrijk"

19-07-2022 23:32 Laatste update: 23:52

PSV won dinsdag overtuigend met 5-0 van FC Eindhoven en deed dat zonder Cody Gakpo en Guus Til. Het tweetal is nog niet fit genoeg om minuten te maken, al verwacht Ruud van Nistelrooij dat ze snel zullen aansluiten.

"Het gaat goed. Ze zijn flink in training. Ik verwacht ze komende dagen wel bij de groep", vertelt Van Nistelrooij in gesprek met Voetbal International. "Het is wel wenselijk dat ze nog meedoen in deze oefencampagne. Maar we moeten kijken of ze klaar zijn om een aantal minuten te maken in ieder geval. Hun niveau is bekend, maar fitheid is belangrijk. Hopelijk kunnen ze goede stappen zetten richting zaterdag."

Van Nistelrooij kijkt tevreden terug op de overwinning, maar ziet ook genoeg verbeterpunten. "Ik heb wel een aantal highlights gezien. Zeker in eerste uur mooie flitsen gezien. Die goals van Ismaël Saibari waren wel de hoogtepunten van de avond. Je wil het laatste half uur met frisse ploeg dezelfde elan, maar dat lukte helaas niet. Het is vanaf de bank lastig om de ruimte te vinden. Dat was moeizamer. Alles bij elkaar was het een prima avond voor ons."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!