Nieuws

Ouwejan met Schalke naar de Bundesliga: 'De kwaliteit daar motiveert mij'

Ouwejan met Schalke naar de Bundesliga: 'De kwaliteit daar motiveert mij'

19-07-2022 17:03 Laatste update: 17:05

Thomas Ouwejan keert het komende seizoen terug bij FC Schalke 04. De linksback speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij bij de Duitse club, maar werd onlangs permanent overgenomen en mag zich voorbereiden op een avontuur in de Bundesliga

Op de clubsite bespreekt Ouwejan zijn uitdagingen en ambities voor het komende seizoen. "Het belangrijkste is dat we ons handhaven. Daarnaast wil ik weer belangrijk zijn met assists en doelpunten. Ik weet dat de kwaliteit van de Bundesliga erg hoog ligt, maar dat is precies wat mij motiveert."

Ouwejan doorliep de jeugdopleiding bij AZ en in 2020 een seizoen verhuurd aan het Italiaanse Udinese. Na één seizoen op huurbasis bij Schalke is de Duitse club overtuigd en wordt de Nederlander voor ruim twee miljoen euro overgenomen. 

"Ik kan voelen hoe enthousiast de fans zijn voor het komende seizoen", vervolgt Ouwejan. "Aan de ene hand door de steun die we krijgen tijdens open trainingen, maar ook als ik zie hoeveel kaarten al zijn verkocht. Dat is Schalke!", besluit de linksback. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!