Breaking news

Martens komt niet meer in actie op EK door blessure en verlaat trainingskamp

Martens komt niet meer in actie op EK door blessure en verlaat trainingskamp

19-07-2022 16:36 Laatste update: 16:49
1

Lieke Martens komt niet meer in actie op het EK Vrouwen in Engeland. De speelster heeft een voetblessure overgehouden aan het duel met Zwitserland en moet noodgedwongen het trainingskamp verlaten. 

Dat melden de Oranje Leeuwinnen via de officiële kanalen. Martens verlaat het trainingskamp dinsdagavond en er kan geen vervanger worden opgeroepen voor de middenvelder. Het is voor bondscoach Mark Parsons de zoveelste tegenvaller op het EK: in het eerste duel vielen Aniek Nouwen en Sari van Veenendaal al uit, vervolgens kregen sterspelers Vivianne Miedema en Jackie Groenen het coronavirus. 

De Oranje Leeuwinnen bereikten ondanks de enorme ziekenboeg wel de kwartfinale van het EK na zeges op Portugal (3-2) en Zwitserland (4-1), maar makkelijk ging het niet. De Oranje Vrouwen treffen zaterdag topfavoriet Frankrijk in de kwartfinale, aangezien de ploeg van Parsons tweede werd in de poule achter Zweden. "Dit is verschrikkelijk nieuws voor Lieke en voor ons", zegt bondscoach Parsons op de website van OnsOranje. "Ze heeft zich dit toernooi ten volle ingezet voor het team. Het is heel jammer dat haar EK zo moet eindigen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!