Transfernieuws

Heerenveen breidt het Zweedse gehalte in de selectie uit: Ali tekent in Friesland

Heerenveen breidt het Zweedse gehalte in de selectie uit: Ali tekent in Friesland

19-07-2022 14:47

SC Heerenveen heeft zich versterkt met Hussein Ali. De rechtsback was op proef in Friesland en heeft voldoende indruk gemaakt. Ali komt over van het Zweedse Örebro SK en tekent voor drie jaar.

De twintigjarige Ali maakte in 2019 zijn debuut voor Örebro en wist daar al tot 58 wedstrijden in het eerste te komen. De jongeling is tevens jeugdinternational van Zweden. Ali kreeg toestemming om zich bij Heerenveen te bewijzen en deed dat met verve.

De verdediger speelde mee in de oefenwedstrijden tegen Top Oss (4-1) en FC Utrecht (0-1). Daarin maakte hij voldoende indruk om een contract af te dwingen in Friesland.

'Tijdens zijn proefperiode heeft hij het beeld dat wij van hem hadden bevestigd', zegt technisch manager Ferry de Haan op de website van Heerenveen. 'Hij is een degelijke talentvolle speler die vooral opvalt vanwege zijn verdedigende capaciteiten. Wij denken dat Hussein over de voorwaarden beschikt om zich hier verder te ontwikkelen tot een moderne vleugelverdediger.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!